Snorkelen en duiken voor uw kind

De NOB-ScubaDoe-jeugdopleiding is voor kinderen tot 14 jaar en leert ze op een veilige manier omgaan met het snorkelen en/of duiken met perslucht. De snorkelopleiding bestaat uit drie niveaus en de persluchtopleiding bestaat uit vier niveaus. Na ieder niveau haalt uw kind een diploma. De lessen van de snorkelopleiding vinden plaats in het zwembad.

De eerste drie niveaus van de duikopleiding vinden plaats in het zwembad. Een veilige en vertrouwde omgeving om de eerste beginselen van het duiken te leren. Na het derde niveau kan uw kind een of meerdere buitenwaterduiken maken. Niet iedere club of duikschool biedt dit aan. Er is namelijk een geschikte duiklocatie nodig en de omstandigheden moeten optimaal zijn.

De duikopleiding wordt gegeven door ervaren NOB-duikinstructeurs die een speciale opleiding hebben gevolgd. Zodra de kinderen alle vier de niveaus hebben doorlopen én 14 jaar zijn, kunnen ze beginnen met de 1-ster duikopleiding.

Wat mag uw kind na de opleiding
Na de snorkelopleiding mag uw kind onder toezicht van een volwassene snorkelen in het zwembad of buitenwater. Laat uw kind nooit zomaar ergens het water in gaan, vraag altijd advies bij een lokale duikschool of vereniging.

Na de duikopleiding mag uw kind onder begeleiding van een duikinstructeur duiken in het zwembad of buitenwater. Een duikinstructeur vindt u in het buitenland bij een duikschool of vereniging. De NOB-vereniging of duikschool van uw kind kan u daarbij helpen.

Voor meer informatie over de veiligheid klik hier om door te gaan naar de website van de NOB ScubaDoe opleiding.

Schrijf je in
voor een 
Proefles

Geef je op en maak mee hoe het is om onderwater te kunnen ademen.

Voor jeugd klik hier voor meer informatie!

Ben je ouder dan 14 jaar? Neem dan eens een kijkje bij de volwassenen. klik hier!

 
 

Wil je lid worden of wil je meer informatie stuur dan een e-mail naar info@dv-rijnmond.nl.