Opleiding

De opleidingen tot duiker van Duikvereniging Rijnmond worden verzorgd door onze eigen ervaren instructeurs. Als cursist leer je eerst de theorie die je nodig hebt om veilig te kunnen duiken. Hierna ga je onder begeleiding het water in om de benodigde vaardigheden onder de knie te krijgen.

Als je voor je eerste duikbrevet gaat dan begin je met de 1-ster opleiding. Tijdens deze opleiding leer je alles wat je moet weten om op een veilige manier te kunnen duiken. Hierna is het mogelijk om door te gaan met de 2-sters opleiding. Je kennis en vaardigheden worden dan uitgebreid. Tevens leer je om ook 's nachts en in getijdenwateren te kunnen duiken. Ga je dan ook nog door naar de 3-sters opleiding dan ga je dieper in op de stof en wordt je opgeleid als 'begeleidend duiker'.

Naast deze opleidingen zijn er ook nog verscheidene specialisaties te volgen waarin je specifieke vaardigheden leert zoals duiken in een droogpak of het duiken naar wrakken op de noordzee. Ben je meer geinteresseerd in onderwaterfotografie of -biologie? Ook hier zijn specialisaties voor!

Als lid van NOB/CMAS zijn alle opleidingen die Duikvereniging Rijnmond geeft wereldwijd erkend. Hierdoor kun je met je duikbrevet overal ter wereld terecht om te duiken.

Hieronder is het stroomschema te zien van de opleidingen die te volgens zijn bij de Nederlandse Onderwatersport Bond. Klik voor vergroting.

Schrijf je in
voor een 
Proefles

Geef je op en maak mee hoe het is om onderwater te kunnen ademen.

Voor jeugd klik hier voor meer informatie!

Ben je ouder dan 14 jaar? Neem dan eens een kijkje bij de volwassenen. klik hier!

 
 

Wil je lid worden of wil je meer informatie stuur dan een e-mail naar info@dv-rijnmond.nl.