2-ster opleiding

Brevetkaart 2-ster NOB/CMAS duiker

Na het behalen van het 1-ster brevet, kun je starten met de 2-ster opleiding. Je ervaart onder begeleiding van een instructeur de verschillende mogelijkheden van de duiksport.

Tijdens de theorieavonden wordt er onder andere gesproken over het nachtduiken, getijdenwaterduiken, wat je moet doen wanneer je buddy hulp nodig heeft, het diep(er) duiken en het onderwater leven. 

In het buitenwater wordt er geoefend met het vervoeren van een slachtoffer, verschillende opstijgingen vanaf 15 meter en het gebruik maken van het kompas. Daarnaast zullen er ook twee nacht- en twee getijdenduiken gemaakt worden. 

De opleiding tot 2-ster duiker is dus net als de 1-ster opleiding, opgebouwd uit een aantal theorieavonden met daaropvolgende praktijkdagen.

Om deel te mogen nemen aan de 2-ster opleiding dien je aan de volgende eisen te voldoen:
•    Minimaal 15 jaar oud
•    In het bezit zijn van een 1-ster brevet
•    Medische duikkeuring

Wat kun je na het volgen van de 2-ster opleiding met je brevet?
Na het behalen van het 2-ster brevet is het mogelijk om duiken te maken tot 30 meter diepte. Dit kan wereldwijd, want ook dit brevet wordt overal erkend. Daarnaast mag je ook nacht- en getijdenduiken maken tot 30 meter diepte. Echter mag je deze duiken alleen maken met een buddy welke een gelijkwaardig of hoger brevet heeft. 

Uiteraard kun je doorstromen naar het 3-ster brevet en deelnemen aan diverse specialisaties. 

Welke kosten zitten verbonden aan de 2-ster opleiding
DV-Rijnmond gaat er van uit, in tegenstelling tot het 1-ster brevet, dat je voor de opleiding over een eigen uitrusting beschikt. Deze uitrusting dient te bestaan uit een duikfles, ademautomaat, octopus, console en jacket. Buiten deze spullen dien je ook nog tijdens de nachtduiken te beschikken over een duiklamp. 

De kosten voor een nieuwe uitrusting zijn gemiddeld €1000,00. Dit is bij elkaar opgeteld veel geld, maar bedenk wel dat de kwaliteit van de spullen zo is, dat het jarenlang mee kan. Daarnaast zijn er ook diverse duikwinkels waar de mogelijkheid is om deze spullen te huren. 

Voor de kosten van de opleiding zelf vind je hier

Schrijf je in
voor een 
Proefles

Geef je op en maak mee hoe het is om onderwater te kunnen ademen.

Voor jeugd klik hier voor meer informatie!

Ben je ouder dan 14 jaar? Neem dan eens een kijkje bij de volwassenen. klik hier!

 
 

Wil je lid worden of wil je meer informatie stuur dan een e-mail naar info@dv-rijnmond.nl.