1-ster opleiding

Brevetkaart 1-ster NOB/CMAS duikerOnze opleiding tot 1-ster duiker is in duidelijke stappen opgebouwd. Allereerst zul je het één en ander aan theorie krijgen, waarbij je meer leert over het materiaal, hoe je een uitrusting controleert en opbouwt, hoe je een duik maakt en hoe je een duik moet plannen. Deze theorie wordt gegeven op een aantal theorieavonden. Daarnaast wordt er in het zwembad begonnen met de praktijkvaardigheden. Je leert hier de beginselen van het duiken, namelijk hoe je te water gaat, hoe je een volgelopen bril leeg blaast onder water, het trimmen wordt eigen gemaakt, je leert een goede opstijging te maken en onderwater van automaat te wisselen. Wanneer je de zwembadmodules voldoende beheerst ga je het buitenwater in. Wat je in het zwembad hebt geleerd breng je dan in de praktijk

Om aan de 1-ster opleiding te mogen deelnemen gelden een aantal toelatingseisen, te weten:
•    minimaal 14 jaar oud
•    kunnen zwemmen
•    medische duikkeuring

Wat kun je na het volgen van de 1-sters opleiding met je brevet?
Het houdt in dat je een brevet krijgt van het NOB/CMAS waarmee je wereldwijd mag duiken. Het brevet wordt namelijk wereldwijd erkend. Je mag als 1-ster duiker duiken maken tot 20 meter diepte in niet stromend water. Deze duiken mogen alleen gemaakt worden met een buddy die in het bezit is van een gelijkwaardig of hoger brevet.

Tevens mag je na het behalen van je 1-ster brevet deelnemen aan diverse specialisaties en je kunt natuurlijk direct doorstromen naar de 2-ster opleiding.

Wanneer je de 1-ster opleiding behaald hebt wordt wel verwacht dat je een jaar lid blijft bij onze vereniging. Hierbij kun je deelnemen aan onze trainingen, recreatieduiken en overige gezellige activiteiten.

Welke kosten zitten verbonden aan de 1-ster opleiding?
Wanneer je begint aan de opleiding heeft u alleen een ‘basisuitrusting’ nodig. Deze bestaat uit een duikbril, snorkel, zwembadvinnen en een loodgordel met daarbij 3 á 4 kg lood. Hiervan zijn de kosten ongeveer €150,- als je alles nieuw aanschaft. Naast deze spullen heb je ook een duikfles, jacket en ademset nodig. Deze worden ter beschikking gesteld door onze vereniging.

In het voorjaar, wanneer je naar het buitenwater gaat, komen daar nog een duikpak, duikschoenen, buitenwatervinnen, duikmes en een duikhorloge bij. Als je dit nieuw aanschaft zul je ongeveer op €500,- uitkomen.

Wanneer je de 1-ster opleiding hebt afgerond, wordt er in principe verwacht dat je een eigen persluchtuitrusting aanschaft. Deze bestaat uit een duikfles, ademautomaat en octopus met console en een jacket. Hiervan zijn de kosten gemiddeld €800,00. Later zal je eventueel nog aanvullende uitrustingstukken willen kopen, zoals een duiklamp en duikcomputer.
Bij elkaar opgeteld is het totaal bedrag veel geld, maar de kwaliteit van de uitrusting is over het algemeen zo goed dat de uitrusting jarenlang meegaat. Daarnaast is er ook vaak veel tweedehands aan te schaffen en zijn er altijd wel mensen binnen onze vereniging die je willen adviseren bij het aanschaffen van materiaal.

Voor de kosten van de opleiding zelf klik je hier

Schrijf je in
voor een 
Proefles

Geef je op en maak mee hoe het is om onderwater te kunnen ademen.

Voor jeugd klik hier voor meer informatie!

Ben je ouder dan 14 jaar? Neem dan eens een kijkje bij de volwassenen. klik hier!

 
 

Wil je lid worden of wil je meer informatie stuur dan een e-mail naar info@dv-rijnmond.nl.