Vereniging

Duikvereniging Rijnmond is een gezellige vereniging met rond de 80 leden waarvan een groot deel uit jeugd leden bestaat. Onze vereniging is opgericht in 1998, waarna direct gestart is met zowel volwassenen als jeugd opleidingen. Dit geeft ons ruime ervaring in het geven van opleidingen voor zowel jong als oud.

Onze verenging is aangesloten bij de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB), deze is op haar beurt aangesloten bij de wereldwijde organisatie CMAS. Hierdoor kun je na het behalen van je brevet wereldwijd duiken.

Wekelijks trainen wij in het zwembad om onze vaardigheden op peil te houden, daarnaast maken wij geregeld buitenwater duiken. Duiken gebeurd voornamelijk in de Grevelingen en Oosterschelde, maar ook in zoetwater plassen maken wij geregeld een duik. Om onze duikers net wat meer te kunnen bieden dan alleen de regulier opleidingen bieden wij ook een groot aantal specialisaties: droogpakduiken, decompressie of zoeken en bergen.

Binnen onze vereniging is er een grote jeugdafdeling waar kinderen vanaf 10 jaar leren snorkelen en duiken. Deze opleidingen worden gegeven volgens het NOB ScubaDoe programma wat speciaal is ontwikkeld voor kinderen. Zo leren de kinderen op een leuke en speelse manier snorkelen en duiken. Speciaal voor de jeugd worden er elk jaar activiteiten georganiseerd zoals een dagje naar het dolfinarium of een dagje duiken en snorkelen in het buitenwater. 
Na het afronden van de jeugdopleiding krijgen de jeugdleden vrijstelling voor sommige oefeningen uit de volwassenen opleiding, waardoor ze gemakkelijk kunnen overstappen.

Schrijf je in
voor een 
Proefles

Geef je op en maak mee hoe het is om onderwater te kunnen ademen.

Voor jeugd klik hier voor meer informatie!

Ben je ouder dan 14 jaar? Neem dan eens een kijkje bij de volwassenen. klik hier!

 
 

Wil je lid worden of wil je meer informatie stuur dan een e-mail naar info@dv-rijnmond.nl.