Snorkelen en duiken bij de jeugdopleiding

Snorkelen kun je overal doen. Het is natuurlijk wel handig als je weet hoe dit moet. Daarom kun je bij ons les krijgen in het snorkelen en duiken met perslucht.
Als je 9 jaar oud bent en een zwemdimploma C hebt, kun je al meedoen met de snorkellessen. Als je het snorkelen onder de knie hebt kun je beginnen met de persluchtlessen. Dit gaat volgens het ScubaDoe programma. 

Snorkellessen
Je krijgt les in groepjes van een ervaren trainer. Je gaat oefeningen doen, waardoor het snorkelen nog leuker en makkelijker wordt. Je leert een hoekduik te maken. Je duikt dan naar beneden om nog dichter bij de vissen te komen. Wat moet je nu doen als je bril volloopt met water? Bij ons leer je hoe je hem leeg kan blazen. 
Heb je de oefeningen onder de knie, dan ga je door naar het volgende groepje. 

Persluchtlessen
Bij het snorkelen heb je ook al wat geleerd voor de persluchtlessen. Zo kun je al een bril leegblazen en goed met vinnen zwemmen. Nu mag je een hele les onder water zwemmen!
Binnen de persluchtlessen zijn er drie niveaus. Je hebt het adembrevet, het bellenbrevet en het trimbrevet. Bij ieder niveau leer je weer andere dingen. 

Adembrevet
Je gaat beginnen met de persluchtlessen. Als eerst leer je je uitrusting kennen. Wat is een jacket, automaat, octopus en console? 
Dan mag je het water in. Je begint te oefenen met het ademhalen onder water. Best spannend allemaal. Oh, je oor zit dicht? Dan moet je je oren klaren. Je knijpt je neus dicht en blaast dan zachtjes lucht door je neus uit. Plop, je oren zijn weer open. Ook is het belangrijk dat je weet hoe je kunt afdalen en opstijgen. 
Dit zijn natuurlijk maar een paar voorbeelden, maar je leert nog veel meer bij het adembrevet!

Bellenbrevet
Je hebt je adembrevet gehaald en gaat verder met het bellenbrevet. Je leert hier hoe je het best gewichtloos kan zijn en hoe je de weg kan vinden onder water. Maar je leert ook hoe je je automaat terug vind onder water en hoe je onder water kunt ‘praten’ met elkaar. 

Trimbrevet
Dit brevet is de eerste stap naar een echt duikbrevet.
Tijdens de lessen krijg je oefeningen die het duiken nog leuker en gemakkelijker maken. Je leert hoe je je buddy kunt helpen als hij geen lucht meer heeft of kramp krijgt. En hoe ga je het water in van een lage kant of rubberboot? Ook leer je al een beetje hoe je zelf een duik kunt plannen en uitvoeren.

Al je brevetten gehaald?
Je kan dan doorgaan met het 1-ster duikbrevet. Deze opleiding kun je volgen op de donderdagavond bij onze vereniging. Voor meer informatie klik hier.

Schrijf je in
voor een 
Proefles

Geef je op en maak mee hoe het is om onderwater te kunnen ademen.

Voor jeugd klik hier voor meer informatie!

Ben je ouder dan 14 jaar? Neem dan eens een kijkje bij de volwassenen. klik hier!

 
 

Wil je lid worden of wil je meer informatie stuur dan een e-mail naar info@dv-rijnmond.nl.