3-ster opleiding

Brevetkaart 3-ster NOB/CMAS duiker

Na het behalen van het 2-ster brevet, kun je starten met de 3-ster opleiding. Je hebt al aardig wat ervaring opgedaan en bent enthousiast over de duiksport. Je vertelt graag je verhalen en wilt graag minder ervaren duikers enthousiastmeren en begeleiden bij hun opleiding of recreatieduik. Spreekt dit je aan? Dan is de 3-ster opleiding echt iets voor jou!

Tijdens de theorieavonden leer je wat er bij komt kijken om minder ervaren duikers te begeleiden. Er wordt dieper op de theorie ingegaan achter decompressie. Zo kom je te weten hoe je lichaam reageert op de stikstof die zich in het lichaam opbouwt. Ook wordt er ingegaan op de verschillende uitrustingsstukken en hun werking. Tot slot leer je waar je aan moet denken bij het organiseren van een duik.

In het buitenwater laat je zien dat je de verschillende opstijgingen onder controle hebt. Ook laat je zien dat je gecontroleerd een decoballon kunt oplaten tijdens een opstijging. Een ander praktijkonderdeel is het begeleiden bij een 1-ster of 2-ster opleiding. Dit gebeurt zowel in het zwembad als in het buitenwater. Tot slot laat je zien dat je een duik van het begin tot eind kunt organiseren.

Om het 3-ster brevet te behalen heb je ook de specialisatie Redden nodig. Tijdens deze specialisatie leer je wat je moet weten en wat je moet doen bij een duikongeval. Onderdeel van deze specialisatie is een uitgebreide dag met ongevallensimulaties. Je kunt deze specialisatie al na het behalen van je 1-ster brevet gaan volgen.

Om deel te mogen nemen aan de 3-ster opleiding dien je aan de volgende eisen te voldoen:
•    Minimaal 18 jaar oud
•    In het bezit zijn van een 2-ster brevet
•    Medische duikkeuring
Daarnaast moet je minimaal 60 duiken hebben gemaakt om het brevet te kunnen aanvragen. Hierbij tellen ook de duiken uit de vorige opleidingen mee. 

Wat kun je na het volgen van de 3-ster opleiding met je brevet?
Na het behalen van het 3-ster brevet ben je opgeleid als begeleidend duiker. Je kunt duikers in opleiding begeleiden bij het oefenen van duiktechnieken. Daarnaast weet je hoe je moet handelen bij een duikongeval en kun je een duik organiseren. 

Als vervolg op de 3-ster opleiding kun je verschillende specialisaties volgen, zoals decompressieduiken en nitrox gevorderd. Daarnaast kun je ook doorgaan met een instructeuropleiding. Ook is het mogelijk om een 4-ster brevet aan te vragen. Hiervoor moet je zes specialisaties hebben en in totaal 250 duiken gemaakt hebben. 

Welke kosten zitten verbonden aan de 3-ster opleiding?
DV-Rijnmond gaat er van uit dat je voor de opleiding over een eigen uitrusting beschikt. Deze uitrusting dient te bestaan uit een duikfles, ademautomaat, octopus, console en jacket. Buiten deze uitrustingsstukken dien je te beschikken over een eigen reel en een decoballon.

De kosten voor een nieuwe uitrusting zijn gemiddeld €1000,00. Dit is bij elkaar opgeteld veel geld, maar bedenk wel dat de kwaliteit van de spullen zo is, dat het jarenlang mee kan. Daarnaast zijn er ook diverse duikwinkels waar de mogelijkheid is om deze spullen te huren. 

Voor de kosten van de opleiding zelf vind je hier

Schrijf je in
voor een 
Proefles

Geef je op en maak mee hoe het is om onderwater te kunnen ademen.

Voor jeugd klik hier voor meer informatie!

Ben je ouder dan 14 jaar? Neem dan eens een kijkje bij de volwassenen. klik hier!

 
 

Wil je lid worden of wil je meer informatie stuur dan een e-mail naar info@dv-rijnmond.nl.